zondag 14 februari 2016

The Revenant

Gisteren, in een vermakelijke breuk met de traditie, in Pathé Delft naar 'The Revenant' gegaan. Een film met hooggespannen verwachtingen, gezien het aantal Oscar-nominaties en de reeds toegekende onderscheidingen. Leonardo DiCaprio speelt, onder regie van Alejandro G. Iñárritu, een pelsjager die in 1823 na een aanval door een beer door zijn reisgenoten voor dood wordt achtergelaten en daarna de woeste natuur moet zien te overleven, evenals vijandig gestemde indianen.

In tegenstelling tot wat de trailers en de promotiecampagne mij deden geloven, is 'The Revenant' veel meer een ensemblefilm en veel minder een soloactie van DiCaprio dan verwacht. Niet dat dat nou per se slecht is: de rol van Tom Hardy maakt (bijna) net zoveel indruk als die van de hoofdrolspeler.

'The Revenant' wordt vooral gekenmerkt door de voor Iñárritu typische lange, onafgebroken shots – hier en daar wat ondersteund door digitale trucjes – maar vooral door de schitterende cinematografie van Emmanuel Lubezki. Ge-wel-dig. DiCaprio's ontberingen in de natuur, plastisch in beeld gebracht, zijn wellicht niet geschikt voor degenen onder ons met een zwakke maag…

Trailers:
* X-Men: Apocalypse (release op 19 mei). Het vervolg op het bijzonder goed ontvangen 'Days of Future Past', opnieuw onder regie van Bryan Singer.
* London Has Fallen (release op 3 maart). Gerard Butler op herhaling als geheim agent Mike Banning, in dit vervolg op 'Olympus Has Fallen'.
* Triple 9 (release op 7 april). Een groep criminelen beraamt een moord op een politieagent – de perfecte afleiding voor een grootscheepse roofoverval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!