woensdag 6 januari 2016

Zo beter?

De avonturen van Puckie en Sofietje

Het was de week van Oud en Nieuw, waar Puckie en Sofietje heel verschillend mee omgingen. Bij iedere knal overdag zei Puckie "boem" en wees vrolijk naar buiten. Sofietje klaagde juist de hele dag over de knallen. Om middernacht sliep Puckie overal doorheen en werd pas de volgende ochtend, in het nieuwe jaar wakker. Sofietje werd daarentegen wél wakker om middernacht en genoot van al het mooie siervuurwerk.

De interactie met Puckie wordt wat groter. Af en toe lijkt het zelfs op een echt gesprek. Als hij buiten iets ziet, zegt hij "Zag je dat?"; als we hem proberen aan te leren iets anders te doen, zegt hij "Zo beter?" en als hij het ergens mee oneens is, zegt hij "Echt niet!"

Van vrijdag op zaterdag vermaakte Sofietje zich uitstekend met onze logee, haar achternichtje. (Voor Puckie was het duidelijk even wennen.) De twee dames giebelden wat af, waren voortdurend samen bezig en vonden het allebei jammer dat het bij één nachtje bleef. Misschien dat we er een volgende keer een nachtje aan kunnen plakken. Een bezoek aan ons nieuwe huis zondag was zo’n succes dat ze meteen vroeg of we de volgende dag al konden verhuizen. Nog even geduld…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!