woensdag 30 september 2015

Wit, mousserend en spijs

Crémant vs. Champagne
Aan de orde vanavond:
- Witte wijn maken
- Mousserende wijn maken
- Combineren wijn en spijs
- Streken: Champagne, Elzas, Bordeaux

Geproefd:
Glas 1) AC Crémant d’Alsace, Dopff au Moulin, Brut, Cuvée Julien, Riquewihr
Glas 2) Champagne 1re Cru, Brut Tradition, Fabrice Bertemes, (“2010”, voornamelijk chardonnay) Trépail

Glas 3) AC Alsace Grand Cru Wineck Schlossberg, Riesling , Alfred Meyer, 2010
Glas 4) AC Alsace Gewurztraminer, Délice d’automne, Alfred Meyer, Katzenthal, 2010
Gerecht 1a) zalm met citroen/dille en 1b) soja/gember
Gerecht 2) munsterkaas met/zonder karwij

Glas 5) AC Bergerac, blancs ec, Bosredon, (sauvignon blanc 60%, sémillon 20% en muscadelle 20%), 2014
Glas 6) AC Médoc, Cru Bourgeois Supérieur, Château la Tour de By, (cabernet sauvignon 60%, merlot 35% , cabernet franc 5%), rijping 12 maanden eiken (1/3 nieuw), 2009
Glas 7 AC Lussac-Saint-Émilion, (merlot 90%, cabernet franc 10%), 2005, 14 maanden (30% nieuwe vaten)
Gerecht 3) gerookte eendenborst met ruccola/asperge/sinaasappelschil of bospaddenstoelen/spekjes/fond

Glas 8) AC Sauternes, Château Filhot, 2007 2me grand cru classé (sémillon 60%, sauvignon 36%, muscadelle 4%)
Glas 9) Sherry Pedro Ximenez, San Emilio, Lustau (100% PX)
Gerecht 4) framboos, zwarte bes, braam, roquefort, chocolades

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!