vrijdag 21 maart 2014

300: Rise of an Empire

'300' was de eerste film die ik recenseerde op dit blog. Een recensie van het vervolg kon dan natuurlijk ook niet uitblijven. '300: Rise of an Empire' speelt zich voor, tijdens en na de oorspronkelijke film af en toont de Atheense kant van de oorlog tussen de Grieken en de Perzen. Sullivan Stapleton (Themistokles), die probeert de verschillende Griekse stadstaten te verenigen in de oorlog tegen de Perzen, staat voor de moeilijke opgave om Gerard Butler (koning Leonidas) te doen vergeten.

Net zoals '300' is 'Rise of an Empire' een levend stripboek: veel acties in slow-motion, mooi uitgekaderde scènes en oog voor detail. Met veel bloed, bloot en geweld nu niet bepaald geschikt voor de tere zieltjes onder u. Evenmin voor de liefhebbers van historische accuratesse. Wel voor de liefhebbers van een avondje mooi in beeld gebracht vermaak, waarbij de vorm (opnieuw) belangrijker is dan de inhoud.

Nieuwe trailers:
* The Bag Man (première op 4 april). John Cusack moet een geheimzinnige tas stelen voor Robert de Niro, maar zo simpel is het natuurlijk allemaal niet.
* Noah (première op 10 april). Russell Crowe als de door God uitverkoren man die de ark moet bouwen om te ontsnappen aan de zondvloed.
* Dawn of the Planet of the Apes (première op 17 juli). Vier jaar na de plaag uit de vorige film spant het erom wie de dominante soort wordt: mens of aap?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!