zondag 2 februari 2014

The Hobbit: The Desolation of Smaug

In een vrijwel uitverkochte Pathé De Kuip – opmerkelijk; op zondagmiddag én bijna twee maanden na de première – dan eindelijk deel twee van 'The Hobbit' gezien. (Opa en oma, bedankt voor het oppassen!) Waar hadden we Bilbo, Gandalf, Thorin en de anderen een jaar geleden ook alweer achtergelaten in hun queeste?

Waar 'An Unexpected Journey' nog erg lang uitgesponnen voelde, zit de vaart er in 'The Desolation of Smaug' er aanzienlijk beter in. De introductie van de plot en de personages is achter de rug, laten we van start gaan. Het resultaat mag er zijn: dit tweede deel loopt veel beter, de vaart zit veel beter in het verhaal en de verschillende verhaallijnen worden op gebalanceerde wijze afgewisseld. Midden-Aarde heeft zijn vorm teruggevonden.

Natuurlijk, de Tolkien-puristen zullen ongetwijfeld hun beklag doen over alle extra elementen die regisseur Peter Jackson heeft toegevoegd, zoals de personages Legolas en Tauriel. Daar staat tegenover dat onder andere het personage Bard een betere introductie krijgt, dat verklaard wordt waarom Gandalf het reisgezelschap enige tijd in de steek moet laten en worden bepaalde stukken op het schaakbord gezet voor de Battle of Five Armies, de climax van het derde deel.

Nieuwe trailers:
* Captain America: The Winter Soldier (in première op 27 maart). Chris Evans in zijn tweede soloavontuur uit de gevierde Marvel-reeks.
* 300: Rise of an Empire (première op 6 maart). Na de strijd tegen de Spartanen richt het Perzische Rijk zich op een ander deel van Griekenland.
* Divergent (première op 27 maart). In een dystopische wereld waarin ieders rol van tevoren is vastgelegd, wijkt Shailene Woodley af van de norm.
* Robocop (première op 13 februari). Robocop was blijkbaar aan een reboot toe. Deze maal is Joel Kinnaman half machine, half politieagent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!