zondag 13 oktober 2013

Gravity

Leven in de ruimte is onmogelijk. Met die boodschap begint 'Gravity', de nieuwste film van Alfonso Cuarón. Astronauten Ryan Stone (Sandra Bullock) en Matt Kowalski (George Clooney) raken tijdens een routineklus in de problemen wanneer hun shuttle geraakt wordt door rondvliegend puin. Ze raken los en vanaf dat moment geldt nog maar één ding: overleven.

Meer weggeven over de plot van 'Gravity' zou de film aanzienlijk bederven. Niet doen; gewoon over je heen laten komen. Het is een film waar vrijwel alles aan klopt. Spannend. Beklemmend. Het is 3D zoals 3D bedoeld is. De hele film lijkt in één shot te zijn opgenomen. Sandra Bullock speelt subtiel zoals we dat zelden van haar zien. George Clooney weet precies het midden te raken tussen charmeur, ervaren rot en de man die het hoofd koel houdt. De ruimte is schitterend, geluidloos, maar dodelijk. Gevolg: een doodstille bioscoopzaal met iedereen op het puntje van zijn of haar stoel. Gaat dat zien. Nu!

Nieuwe trailers
* The World's End (release op 14 november). Vijf vrienden proberen een kroegentocht uit hun jeugd over te doen, maar een en ander verloopt niet zoals gedacht.
* The Hunger Games: Catching Fire (release op 20 november). Het tweede deel van de verfilming van de boekenreeks van Suzanne Collis, met Jennifer Lawrence in de hoofdrol.
* Captain Philips (release op 21 november). Tom Hanks in het waargebeurde verhaal van de Maersk Alabama, het containerschip dat gekaapt werd door Somalische piraten.
* Thor: The Dark World (release op 31 oktober). Thor in zijn tweede solofilm, met Chris Hemsworth opnieuw in de titelrol. Tweede fase van de Marvel-reeks.
* The Hobbit: The Desolation of Smaug (release op 11 december). Het tweede deel van de Hobbit-trilogie, met Martin Freeman, Ian McKellen – en Orlando Bloom als Legolas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!