maandag 26 augustus 2013

Summertime

Het is vakantie! Wat betekent dat voor degenen onder ons die (nog) niet gebonden zijn aan de schoolvakanties? Nou, een heleboel leuke voordeeltjes natuurlijk! 's Morgens en 's middags nog gewoon een zitplaats hebben in de metro bijvoorbeeld, met nog slechts een gering aantal mensen dat je laat meegenieten van hun muziekkeuze. Koffie halen voor alle aanwezige collega's zonder dat je een dienblad nodig hebt. Geen lange rijen meer in de kantine. Hoewel, dat laatste is eigenlijk al een trend sinds februari.

Wat vakantietijd ook is: een uitgestorven verdieping. Ik schrijf dit op een dinsdagmorgen, gewoonlijk het piekmoment van de werkplekbezetting, waarbij binnenkomen na half negen doorgaans een ontdekkingsreis door het gebouw als gevolg heeft. Nu? Van de tien werkplekken binnen mijn visuele bereik zijn er drie bezet. Daarmee wordt vakantietijd ook: naar vijf mensen een e-mail sturen om vervolgens van vier mensen een afwezigheidsassistent terug te krijgen. Het liefst nog waarin de afwezige collega's naar elkaar verwijzen als vervanger.

Gelukkig, de vakantieperiode betekent ook: dat X live is en dat de financiƫn tussen alle clusters eindelijk gewoon uitgewisseld kunnen worden. Facturen die bedoeld waren voor Y, maar die per abuis waren binnengekomen bij Z? Helaas, daar konden we niets mee. Doorsturen? Dat kon niet, aangezien 'ons' Oracle niet aansloot op 'hun' Oracle. Dan maar aan de leverancier vragen om de factuur in te trekken en een nieuwe te sturen. Dat behoort nu gelukkig allemaal tot het verleden.

Dat wil zeggen, als iedereen voor de juiste vervanging zorgt in de vakantieperiode...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!