dinsdag 20 augustus 2013

Likes Don't Cure

Niet echt subtiel, maar 8crap.com heeft een punt: Likes Don't Cure Cancer. Hoe goedbedoeld berichtjes op Facebook of Twitter ook zijn. Hoe vaak je een bericht ook liket of deelt. Het is niet veel meer, of veel minder, dan een hart onder de riem. Brengt het een doorbraak in kankeronderzoek dichterbij? Nee. Maakt het genezing sneller of gemakkelijker? Nee. Je toont aan dat je meeleeft met iemand. Dat is op zich een nobel genoeg doel, maar laten we niet denken dat we daarmee een medische doorbraak kunnen forceren.

Wat wel helpt? Doneren aan goede doelen, zodat er meer geld beschikbaar komt voor onderzoek. Een gezonde levensstijl uitdragen en promoten, zodat nieuwe gevallen zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Outside-the-box denken en daarmee misschien nét het duwtje in de rug geven dat doktoren en wetenschappers nodig hebben. Vertaal je goede bedoelingen naar concrete acties.

(Met mijn vaders sterfdag in aantocht heeft Attorama Blog deze week een wat zwaarder thema dan gebruikelijk. Ik moet even wat persoonlijke demonen kwijt.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!