vrijdag 12 juli 2013

Man of Steel

Zou het met ‘Man of Steel’ dan eindelijk weer eens lukken om een geslaagde Superman-film te maken? 'Superman Returns' uit 2006 was niet bijster bijzonder. De laatste twee films met Christopher Reeve evenmin. Regisseur Zack Snyder waagt zich aan een nieuwe poging, met Henry Cavill in de hoofdrol en verder met onder meer Amy Adams, Michael Shannon, Laurence Fishburne en Russell Crowe, die de eerste twintig minuten van de film als Jor-El haast de show steelt.

Christopher Nolan schreef mee aan het script en is aan de film verbonden als producent. Dat wordt al snel duidelijk: 'Man of Steel' heeft een vergelijkbaar, op de realiteit gestoeld uitgangspunt als de 'Dark Knight'-reeks. Geen uitbundige, jolige stripverfilming dus, maar een grimmige uitwerking van het 'alien among us'-thema. Iemand die worstelt met zijn achtergrond en die zich afvraagt hoe de wereld zou reageren als de waarheid aan het licht komt. De stad Metropolis wordt volkomen aan puin geslagen; met duidelijk in beeld gebrachte materiële en persoonlijke schade.

Superman-films zijn in zekere zin een uitdaging voor de makers: het oorsprongsverhaal is bekend bij het grote publiek en met een vrijwel onkwetsbare held is het moeilijk om voor écht spannende momenten te zorgen. Snyder heeft dit aardig opgelost door het oorsprongsverhaal door middel van flashbacks door de hele film te verspreiden; geen uur wachten tot eindelijk de rode cape eens voorbij komt. In de eerste krachtmeting met zijn tegenstanders komt Superman zowaar ernstig in de problemen.

Samenvattend: ‘Man of Steel’ is de benodigde herstart die de Superman-reeks al lange tijd nodig had.

Nieuwe trailers:
* Pacific Rim (release op 18 juli). Guillermo del Toro portretteert de strijd tussen enorme zeewezens en dito door mensen bestuurde robots. Duidelijke Aziatische invloeden.
* Percy Jackson: Sea of Monsters (release op 15 augustus). In het tweede deel van deze reeks gaat de titelheld, de zoon van Poseidon, op zoek naar het Gulden Vlies.
* The Wolverine (release op 25 juli). De tweede solofilm van Wolverine die hopelijk de vorige kan doen vergeten, met Hugh Jackman voor de vijfde keer als het titelpersonage.
* Gravity (release op 3 oktober). Twee astronauten (Sandra Bullock en George Clooney) proberen te overleven wanneer ze los raken van hun shuttle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!