vrijdag 29 maart 2013

Oz, the Great and Powerful

'Oz, the Great and Powerful' is een introductie in de wereld die L. Frank Baum geschapen heeft en kan gezien worden als een prequel op 'The Wizard of Oz'. Een film uit 2013 die een prequel is op een film uit 1939, die weer gebaseerd is op een boekenreeks die begon in 1900… Eén van de leuke hommages aan de oorspronkelijke film is dat ‘Oz’ begint in zwart-wit, smal beeldformaat en ineens overschakelt op driedimensionaal breedbeeld – in kleur.

De armoedige goochelaar Oscar Diggs (James Franco), bijgenaamd Oz, komt in het Land van Oz terecht, waar hij gezien wordt als de grote tovenaar die het land kan bevrijden van de Wicked Witch. Is Oz echt de tovenaar uit de profetie? Kan hij uitgroeien tot de voorspelde held? En wie van de heksen gespeeld door Mila Kunis, Rachel Weisz en Michelle Williams is de goede en wie de slechte? Al met al een vermakelijke film.

Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van James Franco. Ik vind zijn acteerprestaties doorgaans twijfelachtig en zijn reputatie is vooral gestoeld op zijn looks en zijn charmes. In 'Oz' wordt hier echter dankbaar gebruik van gemaakt door van Oscar Diggs een personage te maken dat zijn roem eveneens baseert op charmes, misleiding en trucage.

Nieuwe trailers: Geen. Er leek iets mis te zijn met de projector: af en toe haperend beeld en de film begon zonder enige reclame, trailer of andere aankondiging vooraf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!