zaterdag 24 november 2012

Skyfall

Vanavond in Pathé De Kuip 'Skyfall' gezien. Daniel Craig kruipt voor de derde keer in de huid van James Bond en krijgt in 'Skyfall' een persoonlijker plot mee dan we gewend zijn in de filmreeks. Met Sam Mendes als regisseur was dat ook niet geheel onverwacht. Cinematograaf Roger Deakins geeft 'Skyfall' in ieder geval een vliegende start met schitterende visuele vondsten.

De basale plot van 'Skyfall' is eenvoudig uit te leggen: er is een lijst met undercover-agenten gestolen en het is Bonds taak om deze terug te vinden. Ondertussen wordt M ter verantwoording geroepen over hoe zij deze zaak heeft aangepakt. Wanneer blijkt dat Raoul Silva (Javier Bardem) erachter zit, wordt het indammen van deze bedreiging voor zowel Bond als M persoonlijker dan ooit.

'Skyfall' is een terugkeer naar de ouderwets goede vorm van James Bond, na het tegenvallende 'Quantum of Solace' van vier jaar geleden. De verschillende elementen van de Bond-reeks lijken eindelijk de juiste mix te hebben. Craigs serieuze vertolking van de iconische filmrol wordt hier voorzien van de nodige, droge humor – iets waar het in zijn voorgaande twee films nogal eens aan ontbrak.

Is Bond nog wel relevant in de 21e eeuw? Een vraag die in 'Skyfall' letterlijk gesteld wordt en die, gelukkig voor de Bond-liefhebbers, positief kan worden beantwoord. Mendes is erin geslaagd om het al meer dan vijftig jaar oude personage een hernieuwde diepgang te geven. Met 'Skyfall' is de reboot van de reeks geslaagd te noemen: Daniel Craig heeft zich de rol eigen gemaakt, Bond is in het personage gegroeid zoals we dat kennen en ook de ondersteunende cast zit op haar plek: Bond kan er weer jaren tegenaan.

Nieuwe trailers:
* Django Unchained (release op 17 januari). De nieuwe Quentin Tarantino: voormalige slaaf en huidige premiejager Jamie Foxx probeert zijn vrouw te redden van Leonardo DiCaprio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!