dinsdag 17 juli 2012

Warnos aan het Westermeer - Deel 1

Een nieuwe hobby tussen mij en Mrs Attorama: een meerkeuzeverhaal. Ik schrijf een verhaal en leg Mrs Attorama een aantal keuzes voor om de loop van het verhaal te beĆÆnvloeden. De hamvraag is: wat is het mysterie van kasteel Warnos aan het Westermeer?
---

Je loopt midden in een bos, over een moeilijk begaanbaar pad. De zon is net over zijn hoogste punt heen. Je komt bij een splitsing. Er staat een wegwijzer bij. Je kunt linksaf naar Kasteel Warnos of rechtsaf naar het Westermeer.

Wat doe je?


Ik ga rechtsaf richting het Westermeer.

Het zicht is slecht op de weg richting het Westermeer. Het enige wat je kunt onderscheiden, is de weg zelf. Af en toe tuur je het bos in, maar het blijkt onmogelijk om door het dikke gebladerte heen te kijken. In de verte tekenen zich de contouren van het meer af. Je loopt verder richting het water. Een paar honderd meter voor het meer staan een paar kleine hutjes. Afgaande op de schepnetten, primitieve hengels en boten die naast de hutjes liggen, is dit waarschijnlijk een vissersdorpje. Het is stil in het dorpje; er is niemand te bekennen. De rommelig neergegooide spullen wekken de indruk dat de bewoners halsoverkop vertrokken zijn.

Wat doe je?
A) Je besluit het vissersdorpje verder te verkennen.
B) Je besluit je weg te vervolgen naar het Westermeer.
C) Iets anders: ...

Ik vervolg mijn weg naar het Westermeer.

Je bereikt de rand van het meer. Het is mistig, dus je kunt de overkant van het meer niet goed zien. Je kunt dus niet inschatten hoe groot het meer precies is. Voor je gevoel moet kasteel Warnos aan het andere uiteinde van het meer liggen, maar door je desoriƫntatie na je lange tijd in het dichte bos weet je dat niet helemaal zeker. In het verlengde van de weg vanuit het vissersdorpje, verscholen achter een paar struiken, staat een houten paal met een dik, stevig touw eraan, dat aardig wat gewicht lijkt te kunnen dragen. Het touw lijkt recht het meer in te lopen en verdwijnt in de mist.

Wat doe je?
A) Je trekt aan het touw.
B) Je vervolgt je weg langs het meer met de klok mee.
C) Je vervolgt je weg langs het meer tegen de klok in.
D) Iets anders: ...

Ik trek aan het touw.

Je trekt aan het touw. Je voelt dat er iets zwaars aan het andere uiteinde zit. Je zet je volle gewicht in en dan... zie je vanuit de mist, midden op het Westermeer, een klein bootje tevoorschijn komen. Je blijft net zo lang aan het touwt trekken tot het bootje binnen handbereik is. In het bootje ligt een roeispaan. Je stapt in en begint te peddelen in de richting van waaruit je het bootje tevoorschijn zag komen. Na tien minuten roeien kom je aan land. Is dit de overkant van het meer? Of is dit een eilandje in het midden van het meer? Even verderop, bij een paar hoge bomen, zie je iets glinsteren.

Wat doe je?
A) Je duwt het bootje van de kant en roeit weer verder.
B) Je besluit de glinstering in de verte te verkennen.
C) Iets anders: ...

Ik besluit natuurlijk om de glinstering in de verte te verkennen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!