donderdag 5 juli 2012

Verjaardaghits: 2005

Wat stond er op nummer 1 in de Top 40 in de eerste week van 2005?

Verjaardaghit: Raffish – Plaything
Voorafgegaan door: Men2B – Bigger than That
Opgevolgd door: Artiesten voor Azië – Als je iets kunt doen

Het zit dus zo
Raffish was een Nederlandse meidengroep, bestaande uit Esri Dijkstra, Eva Simons, Lianne van Groen, Nora Dalal en Sharon Doorson, die voortkwam uit het tv-programma 'Popstars – The Rivals'. Zorgen dat een single in de Top 40 komt, is het hoofddoel van het programma. Tijdens het verschijnen van 'Plaything' zitten de dames van Raffish dan ook midden in het opnemen van verschillende groeps- en solo-singles.

Weetjes
* Die andere groep uit 'Popstars – The Rivals', Men2B, won het tv-programma uiteindelijk: hun single kwam net één week eerder op nummer 1 dan die van Raffish.
* Raffish is ook te horen op de 'Als je iets kunt doen', de volgende nummer 1 in de Top 40.

En verder…
Het debuutalbum 'How Raffish Are You?' verschijnt in januari 2005. Al snel stapt Simons uit de groep om zich op een solocarrière te richten. De overige leden worden het niet eens over de muzikale koers van het tweede album. Begin 2006 kondigt Raffish aan uit elkaar te gaan. Doorson was later te zien in 'The Voice of Holland', Van Groen zingt tegenwoordig bij Twenty 4 Seven en Simons staat op dit moment in de hitlijsten met 'This is Love' (samen met Will.I.Am).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!