dinsdag 3 juli 2012

Verjaardaghits: 2003

(Tijd voor een kleine inhaalslag.) Wat stond er op nummer 1 in de Top 40 in de eerste week van 2003?

Verjaardaghit: Robbie Williams – Feel
Voorafgegaan door: Nelly & Kelly Rowland – Dilemma
Opgevolgd door: Eminem – Lose Yourself

Het zit dus zo
Robbie Williams zat van 1990 tot 1995 in boyband Take That en ging daarna op de solotoer. Al snel begon hij samen te werken met Guy Chambers, die het merendeel van zijn liedjes schreef. Dat leverde Williams hits op zoals 'Rock DJ', 'Millennium', 'Angels' en 'Let Me Entertain You'. Na een pauze van bijna een jaar kwam Robbie Williams in 2002 terug met 'Feel', de eerste single van zijn nieuwe album 'Escapology'. Kort daarvoor had hij een nieuw platencontract getekend voor een recordbedrag van 80 miljoen pond. Dat record houdt stand tot de dag van vandaag.

Weetjes
* De eerste nummer-1-hit voor Robbie Williams in Nederland.
* Rond deze tijd werd Guy Chambers definitief "de liedjesschrijver voor Robbie Williams die vroeger in World Party zat" in plaats van andersom.
* Williams' tweede hit in de Verenigde Staten – dankzij het optreden van Darryl Hannah in de videoclip.

En verder…
Vanaf 2003 begon de samenwerking tussen Robbie Williams en Guy Chambers te haperen. Williams ging meer samenwerken met andere schrijvers, begon als onderdeel van zijn nieuwe contract ook meer zelf te schrijven en experimenteerde op zijn laatste twee albums ('Rudebox' en 'Reality Killed the Video Star') met meer elektronische muziek. In 2010 keerde Williams tijdelijk terug in Take That. Zijn laatste muzikale wapenfeit is zijn 'best of'-album uit hetzelfde jaar. Wel heeft hij een nieuw album aangekondigd dat in het najaar moet verschijnen.

2 opmerkingen:

  1. Ik mis toch de mening van de auteur over het liedje...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn persoonlijke mening: 'Feel' is een van de minst memorabele nummers van Robbie Williams. Niet goed, niet slecht: dertien in een dozijn. Ik had liever gehad dat 'Let Me Entertain You', 'Rock DJ' of 'Let Love Be Your Energy' de eerste nummer-1-hit van Robbie Williams in Nederland was geworden.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie op dit bericht achter!