donderdag 24 mei 2012

Verjaardaghits: 2000

Wat stond er op nummer 1 in de Top 40 in de eerste week van 2000?

Verjaardaghit: Marco Borsato – Binnen
Voorafgegaan door: Def Rhymz – Doekoe
Opgevolgd door: Scoop – Drop It

Het zit dus zo:
Marco Borsato beleefde zijn grote doorbraak in 1994. Na de monsterhit en alle records verbrekende 'Dromen zijn bedrog' volgden de succesalbum elkaar op: 'Marco' (1994), 'Als geen ander' (1995), 'De waarheid' (1996) en 'De bestemming' (1998). In 1999 kondigde Borsato het ambitieuze plan aan voor het Millennium Concert om op oudejaarsavond het jaar 2000 in te luiden. (Niet echt het nieuwe millennium natuurlijk, maar dat is een andere discussie.) Die plannen flopten jammerlijk – er werden nauwelijks kaarten verkocht – en even leek Borsato's populariteit in te zakken. 'Binnen' bewees het tegendeel.

Weetjes
* John Ewbank had het nummer in eerste instantie in het Engels geschreven en eigenlijk was het helemaal niet voor Marco Borsato bedoeld.
* De eerste single van het album 'Luid en duidelijk', dat een zekere doorstart voor Borsato betekende.

En verder…
Na 'Luid en duidelijk' werd het even stil rond Borsato. Al snel volgden echter weer diverse hitsingles en –albums, de concertreeks 'Symphonica in Rosso', de film 'Wit licht' en deelname aan 'The Voice of Holland'. Kortom, Borsato’s populariteit is eigenlijk nooit verminderd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!