donderdag 26 april 2012

Verjaardaghits: 1996

Wat stond er op nummer 1 in de Top 40 in de eerste week van 1996?

Verjaardaghit: Linda, Roos en Jessica - Ademnood
Voorafgegaan door: Coolio – Gangsta's Paradise
Opgevolgd door: Luniz – I Got 5 on It

Het zit dus zo:
Het trio Linda, Roos en Jessica werd gevormd door personages afkomstig uit nedersoap 'Goede Tijden, Slechte Tijden', gespeeld door respectievelijk Babette van Veen, Guusje Nederhorst en Katja Schuurman. Bij wijze van grap produceerden Jochem Fluitsma en Eric van Tijn het liedje 'Ademnood'. Toen dat Рonverwacht Рde eerste plaats van de Top 40 wist te bereiken, volgde pardoes een heel album. Linda, Roos en Jessica scoorden nog een paar kleine hits en gaven in 1998, in Showbizz City van Joop van den Ende, een afscheidsconcert. Katja Schuurman begon daarna aan een (bescheiden) solocarri̬re als zangeres.

Weetjes
* 'Waardeloos' van Tina, Toos en Tessa is een erg leuke parodie. Nadat 'Jessica' solo ging, ging ook Tessa op de solotoer.
* Sabine Koning (Anita in GTST) wilde ook graag meezingen, maar vier zangeressen vonden Fluitsma en Van Tijn te veel.

En verder…
Katja Schuurman profileert zich tegenwoordig vooral als actrice en presentatrice, Babette van Veen als zangeres en actrice. Guusje Nederhorst overleed in 2004 op 34-jarige leeftijd aan borstkanker. Haar man Dinand Woeshoff brach als eerbetoon het nummer 'Dreamer' uit. Kort voor haar dood maakte zij het kinderboek 'Woezel en Pip'. De boekenserie is postuum voortgezet en de opbrengsten komen ten goede aan de Guusje Nederhorst Foundation.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!