donderdag 5 april 2012

Verjaardaghits: 1993

Wat stond er op nummer 1 in de Top 40 in de eerste week van 1993?

Verjaardagshit: Whitney Houston – I Will Always Love You
Voorafgegaan door: Boyz II Men – End of the Road
Opgevolgd door: Roots Syndicate – Mocking Bird Hill

Het zit dus zo:
Eind jaren tachtig was Witney Houston een van de best verkopende artiesten ter wereld. Niet alleen van Amerika, maar wereldwijd. Ze begon internationaal zelfs Michael Jackson naar de kroon te steken. Toen werd Houston gevraagd of ze niet eens zin had om te acteren. Dat werd 'The Bodyguard', een van de grootste filmhits van dat jaar. De eerste single van de soundtrack werd 'I Will Always Love You', waarmee Houston in bijna de gehele westerse wereld bovenaan de hitlijsten kwam te staan.

Weetjes
* Een cover. Het origineel is van Dolly Parton en stamt uit 1974. Houstons versie is intussen echter veel bekender, won twee Grammy's en geldt als de definitieve Whitney Houston plaat.
* Whitney Houston wilde eigenlijk 'What Becomes of the Brokenhearted' coveren, maar ze kwam erachter dat dat al voor de soundtrack van een andere film gebruikt zou worden.
* Het was Kevin Costners suggestie om dan maar 'I Will Always Love You' te nemen.

En verder…
'I Will Always Love You' was het hoogtepunt uit Whitney Houstons carrière. Nog zo’n tien jaar lang bleef ze grote hits scoren. En hoe: met 170 miljoen verkochte albums en singles was Whitney Houston een van de meest succesvolle artiesten ooit. Vanaf 2002 ongeveer begonnen echter Houstons persoonlijke beslommeringen – haar huwelijk met Bobby Brown en vermoedens van drugsgebruik – meer op te vallen dan haar muzikale prestaties. In februari van dit jaar werd Whitney Houston dood aangetroffen in haar hotelkamer, met een overdosis als waarschijnlijke doodsoorzaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!