zaterdag 21 april 2012

Intouchables

Zojuist in Pathé De Kuip 'Intouchables' gezien. Een grote hit in Frankrijk en nu begint het Nederlandse publiek eindelijke deze film ook te ontdekken. En terecht: 'Intouchables' is een heerlijke film over de bijzondereband tussen een gehandicapte man (François Cluzet) en zijn verzorger (Omar Sy).

'Intouchables' begint met een schitterend in beeld gebracht nachtelijk Parijs, onderstreept door de eveneens schitterende muziek van Ludovico Einaudi. Wat volgt, is een uiteenzetting hoe de opera, klassieke muziek en kunst liefhebbende Philippe aan zijn nieuwe verzorger Driss komt en hoe deze met zijn kennis van de straat en directheid zijn nieuwe omgeving beïnvloedt. Driss is keihard voor Philippe en staat niet toe dat hij zich zielig gedraagt: in plaats daarvan benadert Driss de nieuwe situatie met veel humor, soms tot grote frustratie en ongemak van Philippe en zijn kringen.

Zoals gezegd: 'Intouchables' is een heerlijke film, die het zware thema van gehandicapten die 24 uur per dag verzorging nodig hebben op humoristische wijze benadert en die zijdelings de boodschap meegeeft dat je soms eens buiten de gebaande paden van je eigen kringen moet kijken. Gaat dat zien!

Nieuwe trailers:
* Salmon Fishing in the Yemen (release op 3 mei). Ewan McGregor en Emily Blunt ondernemen een bijzonder ambitieus project in het Midden-Oosten.
* The Vow (release op 3 mei). Channing Tatum probeert zijn huwelijk met Rachel McAdams te redden wanneer zijzich na een auto-ongeluk niets meer herinnert.
* À l’aveugle (release op 17 mei). Jacques Gamblin onderzoekt een moordzaak waarbij de blinde Lambert Wilson de belangrijkste verdachte lijkt te zijn.
* Jackie (release op 10 mei). Carice en Jelka van Houten gaan in Amerika op zoek naar hun biologische moeder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!