maandag 5 december 2011

Heerlijk avondje

Sinterklaasavond. Een heerlijk feest voor jong en oud. Behalve als je nieuwslezer (m/v) bent. Het lijkt wel alsof de makers van de NOS- en RTL-journaals geen enkele moeite doen om de magie van het kinderfeest te bewaren. Je zult als kind maar toevallig overdag een nieuwsbulletin zien en je weet meteen het geheim van de Sint. Kan dat niet anders? Kan de berichtgeving niet zo worden aangepast dat deze voor zowel volwassenen als kinderen geschikt wordt?

Bijvoorbeeld:
Bij een groot deel van de Nederlandse bevolking is Sinterklaas dit weekeinde al langs geweest. De goedheiligman spreidt zijn bezoeken dit jaar wat meer dan anders, omdat de maandagavond niet voor ieder gezin even handig is en veel mensen dinsdagmorgen vroeg weer aan het werk moeten. De verlanglijstjes van dit jaar bestaan vooral uit elektronica. Vooral de iPad is een populair cadeau, aldus een woordvoerder van Bol.com, waar Sinterklaas dit jaar vaak te vinden was.

Als ik zoiets in een paar minuten kan verzinnen, dan moeten professionele nieuwsmakers en tekstschrijvers dat toch ook kunnen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!