donderdag 8 december 2011

Doorslapen

Onze kleine meid lijkt zowaar te gaan doorslapen. Nachten van zes uur onafgebroken slapen zijn de afgelopen week steeds vaker voorgekomen. Ze groeit goed, heel goed: ze is nu 53 centimeter lang en 4280 gram zwaar. Dus dan is het inderdaad niet zo vreemd dat ze haar eerste pakjes – maatje 50 – niet meer past. Voor de niet-ingewijden: de maten houden gelijke tred met de lengte van de baby. Maatje 56 past nu nog prima en de volgende halte is maatje 62.

Volgens het consultatiebureau groeit ze bovengemiddeld, maar na drieƫnhalve week is er uiteraard nog niet zoveel zinnigs te zeggen over het verloop van de groeicurve. Belangrijk om daarbij op te merken is dat de meeste kinderen rond hun 1everjaardag rond hetzelfde gewicht zitten. Nu een bovengemiddelde groei zal dus waarschijnlijk over enige tijd een benedengemiddelde groei betekenen.

Deze week hebben we ook een bezoek gebracht aan de kinderarts, die tot dezelfde conclusies kwam als het consultatiebureau. (Een bezoek aan een kinderarts is standaard na een keizersnede en geen reden tot zorg dus.) Het opvallendste was nog dat onze kleine meid een beetje verkouden was en dat ze dus een extra onderzoekje kreeg voor het zogenaamde RS-virus. Loos alarm, gelukkig, maar toch even schrikken als je een uur langer in het ziekenhuis moet blijven vanwege dat onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!