donderdag 6 oktober 2011

Babyweek

Een drukke week met veel babydingetjes. Op maandagavond natuurlijk de cursus Samen Bevallen. Tot dusver ben ik erg tevreden over de cursus. Geen bangmakerij, geen nadruk op alles wat allemaal fout kan gaan, maar juist praktische tips en concrete handvatten over wat je kunt doen en hoe je moet handelen in bepaalde situaties. De belangrijkste les: denk van tevoren goed na over dingen die je wel of niet wil, maak desnoods een 'wensenlijstje' en probeer dit zo goed mogelijk te volgen. Bijvoorbeeld: wil je dat je familie aanwezig is of wil je juist alleen met je partner en kind zijn, et cetera.

N.B. Wees je wel bewust van het feit dat bevallingen zich helaas niet altijd even goed laten plannen en dat je je wensenlijstje dus ook moet kunnen loslaten.

Gisteren hebben we een bezoek aan de verloskundige gebracht. We zitten intussen in week 35 van de zwangerschap en we hebben dus nog zo’n vierenhalve week te gaan tot de uitgerekende datum. Net zoals de voorgaande keren bij de verloskundige: alles gaat prima. Baby Attorama is alvast begonnen aan de indaling – voor de niet-ingewijden onder u: de baby beweegt zich alvast richting de startblokken voor de bevalling – en dat is allemaal volgens schema. (Volgens schema is: ergens tussen week 34 en week 37.)

Ook zijn we gisteravond naar een voorlichtingsavond over borstvoeding gegaan. Een mooie reden voor mij om niet te gaan, dacht ik, aangezien mannen en borstvoeding geven nu eenmaal moeilijk samengaan. Enfin, het eerste onderwerp na de theorie achter borstvoeding: de rol van de partner. Bleek het dus zowaar ook voor mij nog een nuttige avond te zijn. Ook was een van de eerste opmerkingen dat het de eigen, persoonlijke keuze van moeders is om borstvoeding of flesvoeding te geven – en dat je je dus niks moeten laten aanpraten over welke van de twee beter of slechter is. Gewoon je eigen afweging maken.

1 opmerking:

Laat een reactie op dit bericht achter!