zaterdag 7 mei 2011

Red Riding Hood

'Red Riding Hood' heeft een veelbelovend concept. Men neme het sprookje van Roodkapje, verplaatse dat van het eenzame bos naar een goed bevolkt dorpje en verandere de wolf in een weerwolf. Overdag is de grote slechterik dus onherkenbaar en daarmee is iedereen verdacht. Een goed concept voor een actie-thriller.

Helaas hangt 'Red Riding Hood' van voorspelbare teksten, over de top acteerprestaties en goedkope effecten aan elkaar. Amanday Seyfried is goed in de hoofdrol, maar hetzelfde kan helaas niet worden gezegd over de rest van de cast. Je zou de weerwolf bijna gunnen dat hij het voltallige dorpje uitmoordt en dat kan toch niet de bedoeling zijn?

De dorpelingen halen hulp van buiten, bij ene Father Solomon (Gary Oldman), een expert op het gebied van weerwolven. Het dorpje trekt zich helaas weinig van Solomon aan en al gauw vallen er een paar doden, waardoor ik persoonlijk al snel meer sympathie kreeg voor Solomon dan voor de rest van personages. Niet al te best, aangezien Solomon natuurlijk een slechterik is.

Nieuwe trailers:
* Captain America (release op 28 juli). Na 'Thor' de andere grote Marvel-film van dit jaar, die beide natuurlijk opbouwen naar 'The Avengers' volgend jaar.
* Super 8 (release op 18 augustus). Een bizar treinongeluk is het startsein voor een reeks mysterieuze gebeurtenissen.
* Bad Teacher (release op 24 juni). Cameron Diaz is al geen voorbeeldige lerares en dan valt ze ook nog eens voor Justin Timberlake.
* Insidious (release op 2 juni). Het spookt in het huis van Patrick Wilson en Rose Byrne. Of is er iets mis met hun zoontje?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!