woensdag 9 maart 2011

The Wire

Nu Mrs Attorama en ik in gestaag tempo door onze dvd's van 'ER' en 'Lost' heen gaan, dient zich een nieuwe serie aan als mogelijke opvolger: 'The Wire'. Deze week de pilot-aflevering gezien, 'The Target'. Een veelbelovend begin.

Schrijver-producent David Simon heeft ieder seizoen van 'The Wire' bewust opgezet als een roman. Geen afgeronde zaak per aflevering, maar een verhaallijn die het hele seizoen doorloopt. Het is dus een serie voor volhouders, voor kijkers met een lange adem. De pilot heeft dan ook weinig meer om het lijf dan het introduceren van het team van rechercheur McNulty en de drugshandel van Avon Barksdale. 'The Target' is een pilot waarin eigenlijk niet zo gek veel gebeurt.

'The Wire' toont politiemensen in een rauw, realistisch licht. Geen nobele strijders voor de goede zaak, geen mensen met een overdreven gevoel voor orde en veiligheid, maar gewone mensen die ook liever op tijd naar huis willen en die elkaar op de werkvloer voor klootzak uitmaken. Mensen die klagen over te lage salarissen en te weinig vrije tijd, die een nieuwe opdracht helemaal niet zo zien zitten en al helemaal niet als ze daarvoor moeten samenwerken met een andere afdeling.

'The Target' is een veelbelovend begin van de serie. Op naar 'The Detail', 'The Buys' en de rest van het seizoen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!