maandag 21 februari 2011

Herinnert u zich deze nog? 2006, deel 2

Deze week: 'Hitzone – Best of 2006'.

1. Onbetwiste klassiekers:
* John Legend – Save Room. Onvervalste ouderwetse soul, zoals die tegenwoordig nog maar zelden gemaakt wordt en door het r&b-publiek helaas niet altijd gewaardeerd wordt. Volledig ten onrechte.
* Keane – Is It Any Wonder?. Alleen al vanwege het intro een klassieker, dat in tegenstelling wat je zou verwachten toch echt uit de piano afkomstig is. Krijgt bonuspunten omdat het óók een aanklacht tegen de oorlog in Irak is.

2. O ja, die hadden we ook nog:
* Maria Mena – Just Hold Me. De grote doorbraak van Maria Mena. In april uitgebracht zonder resultaat, maar werd in oktober alsnog een grote hit.
* Justin Timberlake – Sexyback. Timberlake sloeg (opnieuw) een totaal andere muzikale richting in, met veel hulp van Timbaland. Won een Grammy voor beste dance-plaat.
* Beyoncé – Irreplaceable. Oorspronkelijk een countrynummer en pas in tweede instantie aangeboden aan Beyoncé, die er haar op één na grootste hit mee scoorde.
* Blöf – Aanzoek zonder ringen. De eerste single van het album 'Umoja', waarvoor Blöf de wereld afreisde voor muzikale inspiratie. Met een bijdrage van Japanse taiko-drummers van Kodo.
* VanVelzen – Baby Get Higher. Roel van Velzen brak door met een cover van dit liedje van David Sneddon. Ontdekt door John Ewbank.
* Pink – Stupid Girls. Pinks aanklacht tegen jonge meisjes die zich spiegelen aan de standaarden van Hollywood.
* The Source featuring Candi Staton – You Got the Love. Geslaagde update van de soul/gospel versie uit 1986. Originele band heette ook The Source; niet te verwarren met de maker van deze remix.

3. Plaatsvervangende schaamte:
* Marco Borsato & Lucie Silvas – Every Time I Think of You. Begint aardig, maar ontaardt al snel in geschreeuw als Borsato en Silvas boven het orkest proberen uit te komen. Silvas maakt wel vaker overbodige covers.
* Jan Smit – Als de morgen is gekomen. Zoals wel vaker met muziek uit Volendam: een liedje over iemand die te veel gedronken heeft.
* Basshunter – DotA. Jawel, we konden nog dieper zingen na 'Boten Anna'.
* Rihanna – S.O.S. Rihanna gebruikte een sample van Soft Cells 'Tainted Love' uit 1986, wat weer een cover was van een liedje uit 1965. Rihanna is een plaatje om te zien, maar maakt helaas beroerde plaatjes.
* Gebroeders Ko – Boten Anna. Het is een hele prestatie: van een beroerd liedje een nóg beroerdere versie maken.
* The Black-Eyed Peas – My Humps. The Black-Eyed Peas gingen een nieuwe muzikale kant waarvan ze nog steeds niet hersteld zijn. Jammer, want het was ooit best een leuk bandje.

4. Wat is daar ooit van geworden?
* All Saints – Rock Steady. Niet geheel geslaagde poging om de carrière van All Saints nieuw leven in te blazen: de eerste en enige single van het gelijknamige album.
* Gnarls Barkley – Crazy. Samenwerkingsverband tussen producent Danger Mouse en zanger Cee-Lo Green, die nog steeds af en toe bij elkaar komen voor wat opnames.
* Raffaëla – Right Here, Right Now. Won zwanger een talentenjacht, kreeg al snel daarna een kindje en verdween van het muzikale toneel – om in 2010 in een nieuwe talenjacht op te duiken.
* Simon Webbe – No Worries. Webbe stapte uit de boyband Blue, scoorde enkele hits – en is inmiddels weer teruggekeerd op het vertrouwde Blue-nest.

5. Wie? Hoe? Wie in godsnaam?
* Bodyrox – Yeah Yeah
* Pakito – Moving on Stereo
* Nick & Simon – De soldaat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!