zondag 27 februari 2011

Attorama nieuwsbulletin – Razzies

Wat waren de slechtste films van afgelopen jaar? De Golden Raspberries, de Razzies, zijn uitgereikt. Een speciale editie van het Attorama nieuwsbulletin.

‘The Last Airbender’, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie, werd onderscheiden als slechtste film. M. Night Shyamalan mocht voor de film ook de Razzie voor slechtste regie en voor slechtste script mee naar huis nemen. Jackson Rathbone werd uitgeroepen tot slechtste bijrolacteur, een nominatie die hij ook al op zak had voor ‘Twilight: Eclipse’. Ook kreeg ‘The Last Airbender’ de Razzie voor een nieuwe categorie: slechtste gebruik van 3D. Als bijzondere vermelding kreeg ‘The Last Airbender’ van zelfverklaarde fans van de tv-serie slechtere beoordelingen dan van de overige recensenten.

De andere grote winnaar van de Razzies was ‘Sex and the City 2’, die de onderscheidingen kreeg toebedeeld voor slechtste vervolg, slechtste ensemblecast en slechtste vrouwelijke hoofdrol, die door Sarah Jessica Parker gedeeld werd met haar drie andere vriendinnen. Ashton Kutcher kreeg de Razzie voor slechtst acteur, in ‘Killers’ en ‘Valentine’s Day’, en Jessica Alba werd onderscheiden voor slechtste vrouwelijke bijrol in alle films waar ze afgelopen jaar in te zien was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!