zaterdag 1 januari 2011

Burlesque

Een nieuw jaar, een nieuw bioscoopbezoek: 'Burlesque', de film die de grote doorbraak moet worden voor Christina Aguilera als actrice. De andere hoofdrol is voor Cher als eigenares van het theater waar de film zijn titel aan ontleent. Bijrollen zijn er onder andere voor Stanley Tucci en Eric Dane.

Het verhaal van 'Burlesque' is weinig bijzonders en volgt een redelijk voorspelbaar patroon: jong meisje (Aguilera) vertrekt naar de grote stad om het daar te maken als zangeres of danseres, maar belandt in plaats van in een serieus theater in het café Burlesque, waar het publiek vooral afkomt op de schaars geklede dames. Natuurlijk zijn er ook nog wat romantische verwikkelingen en uiteraard wordt de club met sluiting bedreigd.

In het begin van 'Burlesque' is Aguilera overtuigender dan op het einde. Een vreemde gewaarwording, want doorgaans gebeurt dat andersom. In het begin is Aguilera ontdaan van de voor haar gebruikelijke glamour, is ze een doorsnee meisje dat het probeert te maken en probeert ze zich aan te passen aan haar nieuwe omgeving. Naarmate haar zelfvertrouwen toeneemt en haar rol op het podium van Burlesque groter wordt, wordt het steeds moeilijker om Aguilera los te zien van de rol die zij speelt.

'Burlesque' is vooral bedoeld als vehikel voor Christina Aguilera om te laten zien wat zij vocaal in haar mars heeft en wat voor geweldige optredens zij kan neerzetten. Dat het verhaal af en toe ondersneeuwt, dat Aguilera misschien een paar acteerlessen nodig heeft en dat het geheel soms eerder oogt als een verzameling videoclips in plaats van als een doorlopend verhaal, mag de pret voor de fans niet drukken.

Nieuwe trailers:
* Sonny Boy (release op 27 januari). De onmogelijke liefde tussen een zwarte man en een blanke vrouw in het Nederland aan het begin van de twintigste eeuw.
* Love and Other Drugs (release op 6 januari). Versierder Jake Gyllenhaal lijkt zijn evenknie tegen te komen in Anne Hathaway, maar dan neemt het verhaal een dramatische wending.
* Morning Glory (release op 20 januari). Producente Rachel McAdams probeert haar tv-programma te redden en schakelt de chagrijnige Harrison Ford in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!