woensdag 13 oktober 2010

Zeven mensen, zes weken, één optie

Gisteren hebben we twee woningen bekeken. De ene was een woning die afgelopen zaterdag niet meedeed aan de open dag. Helaas bleek al snel waarom: het huis is verhuurd en is op zijn zachtst gezegd nou niet bepaald netjes achtergelaten. Niet zo vreemd als je met zeven (!) mensen in een eengezinswoning gaat zitten. Verder bleek er meer aan deze woning geklust te moeten worden dan gedacht: zo zou de keuken eerst vervangen moeten worden. Geen geschikte kandidaat dus.

De andere woning was er eentje die we afgelopen zaterdag bij de open dag al bekeken hadden. Onze tweede indruk was geslaagd, net even iets uitgebreider dan bij het eerste bezoek en we zijn hier erg positief over. Ook is de woning, indien nodig, snel beschikbaar. We hebben een optie genomen. Vanmorgen liet de eigenaar (via de makelaar) weten hiermee akkoord te gaan en tot en met vrijdag, als we gaan praten over onze hypotheek, zijn wij de enige partij met wie onderhandel wordt. Spannend!

Enige haast is namelijk wel geboden. De makelaar belde gisteren namelijk ook over ons eigen huis. Of we deze vrijdag even het (ver-) koopcontract willen tekenen. Een en ander gaat een stuk sneller dan verwacht: per 1 december moet de woning worden opgeleverd. Dat wil zeggen dat we zo'n zes weken (!) hebben om een nieuw huis te vinden, inclusief alles wat daarbij komt kijken. Met andere woorden: we zoeken een huis waar we snel in kunnen zonder al te veel klussen!

1 opmerking:

  1. Zes weken is echt een korte tijd voor zoiets Rob. Toen wij dit huis kochten duurde het volgens mij al 4 weken, voordat alles met de bank rond was.

    Haast maken dus, succes!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie op dit bericht achter!