vrijdag 30 juli 2010

The Sorcerer's Apprentice

De filmsmaak van Mrs Attorama blijft me verbazen. Vandaag stelde ze voor om naar 'The Sorcerer's Apprentice' te gaan, een film die me in eerste instantie veel te fantasy-achtig voor haar leek. Wat volgde was een aardige, maar niet bijzondere actiefilm. Voor de oplettende kijker zijn er nog wat leuke (nerdy) verwijzingen naar 'Star Wars' en natuurlijk naar 'Fantasia', die andere film over een tovenaarsleerling.

Balthazar (Nicholas Cage) behoort tot een eeuwenoude orde van tovenaars die nog onder Merlijn gediend hebben, met een bijpassende eeuwenoude strijd tegen het kwaad. In het New York van 2010 denkt Balthazar in de jonge David (Jay Baruchel) een waardige opvolger gevonden te hebben. Wat volgt is een tocht waarbij David zijn krachten ontdekt, mee om moet leren gaan en intussen nog wat privézaken probeert te regelen.

'The Sorcerer's Apprentice' is geen memorabele film, maar is een aardig niemendalletje. Nicholas Cage is niet bijzonder geïnspireerd als Balthazar, maar Jay Baruchel weet zich door de film heen te bluffen en Alfred Molina bouwt verder aan zijn galerij slechteriken. Voor de liefhebbers van vrouwelijk schoon zijn er Teresa Palmer en Monica Bellucci, van wie de laatste nauwelijks iets te doen krijgt (en dat is natuurlijk doodzonde).

Nieuwe trailers:
* The Joneses (nog geen releasedatum). David Duchovny en Demi Moore doen zich voor als getrouwd stel, maar het blijkt allemaal slechts een marketingmiddel.
* Dinner for Schmucks (release op 26 augustus). Paul Rudd zoekt een bijzondere gast voor een diner en haalt zich met Steve Carrell natuurlijk problemen op de hals.
* The Last Airbender (release op 19 augustus). De nieuwste van M. Night Shyamalan, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie over de strijd tussen vuur, aarde, lucht en water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!