vrijdag 23 juli 2010

Inception

Zojuist teruggekeerd van een bezoek aan 'Inception'. De langverwachte nieuwe film van regisseur Christopher Nolan, die na de onder de onderscheidingen bedolven en vele records brekende 'The Dark Knight' een reputatie hoog te houden had. Zoals verwacht werd 'Inception' ongelooflijk gehypet. De meeste hypes kunnen de verwachtingen niet inlossen. 'Inception' doet dat wel. Nolan brengt ons een van de beste films van het jaar.

Hoe minder je over de plot van 'Inception' weet, des te beter. Vermijd zoveel mogelijk spoilers en ga zo onbevangen mogelijk de film in. Op die manier geniet je er het meeste van. Wat je grofweg kunt verwachten is een kruising tussen 'The Matrix' en 'Ocean's Eleven', tussen science-fiction en een heist-film. Leonardo DiCaprio geeft leiding aan een team mensen dat bijzondere opdracht voor bijzondere klanten uitvoert.

Nolan weet verschillende lagen van de verhaallijn door elkaar te weven, op een manier die toch natuurlijk aanvoelt en die in het kader van de plot volkomen logisch is. De ene na de andere laag wordt aangeboord, op een geniale manier. 'Inception' is door sommige recensenten als te moeilijk bestempeld, maar dat is een onredelijke kwalificatie. Voor de liefhebbers van actie is er meer dan genoeg te genieten, voor de doordenkers onder u zal het einde tot in lengte van dagen besproken worden. 'Inception' is een meesterwerk.

Nieuwe trailers:
* Splice (nog geen releasedatum). Adrien Brody houdt zich bezig met klonen en dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden.
* The Expendables (release op 9 augustus). Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis – vergeet ik nog iemand?
* Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 (release op 18 november). Het laatste Potter-boek is in tweeën geknipt voor de verfilming. Dit is deel 7.1. Deel 7.2 volgt een halfjaar later.
* Wall Street: Money Never Sleeps (release op 23 september). Michael Douglas kruipt na 23 opnieuw in de huid van meedogenloze zakenman Gordon Gekko.

1 opmerking:

  1. Helemaal eens, het is een erg goede film. Ik denk alleen dat je over het einde van de film juist niet al te veel moet nadenken, omdat dat juist is wat de regisseur bedoelt. Het maakt niet uit in welke werkelijkheid hij is.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie op dit bericht achter!