maandag 12 juli 2010

Attorama nieuwsbulletin

Films:
* Het zo mooi opgezet 'Avengers'-project heeft de eerste zware (pr-) klap gekregen: Marvel heeft Edward Norton zonder pardon bij het oud vuil gezet.
* Volgens Michael Caine beginnen de opnames van het vervolg op 'The Dark Knight' in april. Maar goed, Caine beweert ook dat Johnny Depp The Riddler speelt…
* Eind augustus gaat 'Avatar' (in de VS) opnieuw in de bioscoop draaien. Het grote lokkertje is maar liefst 8 minuten extra beeldmateriaal.
* Kevin Bacon is in onderhandeling voor de rol van de slechterik in 'X-Men: First Class'. Wie wordt die slechterik eigenlijk?
* Robert Rodriguez praat over onder andere zijn producentenwerk bij 'Predators', zijn plannen met 'Spy Kids' en 'Sin City 2'.
* Laurence Fishburne doet mee aan 'Contagion', de nieuwe thriller van Steven Soderbergh over het uitbreken van een epidemie.
* Een recensie van 'Inception', die het Christopher Nolans beste film ooit noemt en zelfs een van de beste bioscoopervaringen ooit.
* Voortaan zijn er vijf genomineerden voor de Oscar voor beste visuele effecten. Een teken dat de categorie eindelijk wat meer serieus wordt genomen door de Academy.

Tv-series:
* De Emmy-nominaties zijn bekend, met onder andere 'Glee', 'Dexter' en 'Lost' als genomineerden. De uitreiking is op 29 augustus.
* Gerucht: Mike Judge zou door MTV benaderd zijn om 30 nieuwe afleveringen te maken van 'Beavis and Butthead'.
* De rol van detective Rex Winters in 'Law and Order: Los Angeles' wordt gespeeld door…
* De onnavolgbare Richard Dreyfuss speelt komend seizoen vier afleveringen mee in 'Weeds'.
* Nog meer opvallende gastrollen: Javier Bardem in 'Glee' en Henry Ian Cusick (Desmond uit 'Lost') in 'Law and Order: Special Victims Unit'.

Muziek:
* Alex Turner werkt niet alleen aan een nieuw album met Arctic Monkeys, maar ook aan de soundtrack van de film 'Submarine'.
* Concertverslagen van Prince op Werchter en de eerste en de tweede dag van North Sea Jazz.
* Nog meer muzieknieuws uit Rotterdam: op 26 en 27 vindt Buma Rotterdam Beats plaats, een nieuw evenement met aandacht voor soul, reggae, hiphop, r&b en dubstep.
* Meer dan twintig jaar na dato moet Men at Work alsnog royalty's afstaan voor ‘Down Under’.
* De release van het nieuwe Strokes-album is opnieuw uitgesteld. Is dat nu al de derde of de vierde keer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!