maandag 14 juni 2010

Attorama nieuwsbulletin

Films:
* Producent Joel Silver werkt aan een nieuwe versie van Don Quichote. Niet te verwarren met het gelijknamige project van Terry Gilliam overigens.
* Angelina Jolie wordt genoemd voor de titelrol in het levensverhaal van Cleopatra.
* Uitgebreide interviews met Ridley Scott (o.a. over 'Alien' en 'Blade Runner') en met Christopher Nolan (o.a. over 'Inception' en 'Insomnia').
* Jennifer Garner en Nick Nolte doen mee aan de remake van 'Arthur'. (Niet de ridderlegende, maar de komedie met Dudley Moore.)
* In de categorie 'onverwacht nieuws': Liam Neesons 'Taken' krijgt mogelijk een vervolg.
* Het vorige week gepresenteerde berichtje over Sandra Bullock in 'Most Wanted' blijkt niet waar te zijn. Excuses.
* Het vierde deel uit de Bourne-reeks, 'The Bourne Legacy', lijkt dan toch gemaakt te worden, maar dan wel zonder Matt Damon én zonder Paul Greengrass.
* Les Grossman, Tom Cruises personage uit 'Tropic Thunder' en onlangs nog te zien bij de MTV Movie Awards, krijgt misschien zijn eigen film.
* De vijfde 'Die Hard' heeft als werktitel 'Die Hard 24/7' meegekregen, voor een deel omdat de makers een crossover met '24' in gedachten hadden.
* Het wordt kiezen voor Michael Fassbender: blijkbaar is hij in de running voor 'X-Men: First Class' én voor de reboot van Spider-Man.

Tv-series:
* Het nieuwe seizoen van 'Dexter' kan rekenen op (gast-) rollen van Shawn Hatosy, Maria Doyle Kennedy en Julie Benz.
* Op 24 juni begint het nieuwe, langverwachte seizoen van 'Futurama'. Hier alvast een voorproefje.
* Voormalig voetballer en thans succesvol acteur Vinnie Jones maakt zijn opwachting als slechterik in 'The Cape'.
* Seth Green licht een en ander toe over de 'Star Wars'-comedyserie – wat ik nog steeds een vreemde combinatie vind.

Muziek:
* Wat Shakira kan, kunnen wij ook – moeten de heren van Weezer gedacht hebben. Resultaat: een Amerikaans wk-lied.
* Tijdens een concert in Atlantic City heeft Kings of Leon nieuwe nummers ten gehore gebracht van het nog titelloze nieuw te verschijnen album.
* Concertrecensies van Them Crooked Vultures (HMH), Rage Against The Machine (Gelredome), 30 Seconds to Mars (013) en Kate Nash (Paradiso).
* Het nieuwe album van Miss Montreal, 'So… Anything Else?' verschijnt op 16 juli. De nieuwe single 'Swing the Night Away' is op 18 juni beschikbaar.
* Producent en singer-songwriter Daniel Lanois is betrokken geraakt bij een motorongeluk. De optredens van zijn band Black Dub zijn voorlopig uitgesteld.
* Alle ophef rond Lady Gaga's 'Telephone' is inmiddels wat weggeëbd. Hoog tijd voor de nieuwe video 'Alejandro'.
* Op het nieuwe album van Sheryl Crow verzorgt Justin Timberlake een bijdrage. Het gaat om een cover van Terence Trent Darby's 'Sign Your Name'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!