maandag 10 mei 2010

Herinnert u zich deze nog? 2001, deel 2

De tweede verzamelaar van 2001: 'TMF Hitzone – Best of 2001'. Dit jaar werd Hitzone voor het eerst in samenwerking met Radio 538 geproduceerd.

1. Onbetwiste klassiekers
* Daft Punk – One More Time. Disco en synthpop ineen, met de bijbehorende anime-videoclip. De vocalen zijn van de Amerikaanse DJ Romanthony.
* Delerium featuring Sarah McLachlan – Silence. In 1997 al geschreven en opgenomen door Delerium en McLachlan, in 1999 voor het eerst als single uitgebracht en in 2001 een wereldwijde hits in alle clubs en alle hitlijsten. Wordt een van de beste trance-nummers ooit genoemd.

2. O ja, die hadden we ook nog
* Alicia Keys – Fallin'. De eerste kennismaking met Alicia Keys, destijds nog flink leunend op soul en piano. Later kreeg de r&b (helaas) wat meer invloed.
* Starmaker – Damn I Think I Love You én K-Otic – I Can't Explain én Sita & Bart – I Was Made to Love You. Het tv-programma van Yorin was goed voor maar liefst drie hits op deze verzamelaar.
* Geri Halliwell – It's Raining Men. Geen geslaagde cover.
* Westlife – Uptown Girl. Wél een geslaagde cover.
* Slimme Schemer featuring Tido – Jelle. Melige Nederlandstalige cover van Eminems 'Stan', over een gefrustreerde fan van De Kast.
* Gorillaz – Clint Eastwood. De eerste kennismaking met de animatieband van Damon Albarn. Del that Funky Homosapien verzorgde de rap.

3. Plaatsvervangende schaamte
* Cooldown Café featuring DJ Stephan – Hey Baby (Uh Ah). De meligheid van meezingen in de kroeg is nu eenmaal moeilijk op de plaat te vatten.
* Def Rhymz – Schudden. Eigenlijk was Def Rhymz alleen een beetje te pruimen toen hij met Postmen samenwerkte.
* Kabouter Plop – De kabouterdans. Tv-tunes horen eigenlijk gewoon op tv te blijven. Is er iemand die het dansje nog kent?

4. Wat is daar ooit van geworden?
* Judith – You. Winnares van het RTL-programma 'Your Big Break' bleek een eendagsvlieg en richtte zich later op succescoaching en stressmanagement.
* Reamonn – Supergirl. En nóg een hit dankzij 'Starmaker', omdat een van de deelnemers dat zo'n leuk liedje vond. Was in Duitsland al in 1999 een hit.

5. Wie? Hoe? Wie in godsnaam?
* Barthezz – On the Move
* Five – Let’s Dance
* Jody Bernal – Un beso mas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!