maandag 19 april 2010

Attorama nieuwsbulletin

Films:
* Peter Jackson over 'The Hobbit': de twee scripts zijn af, nu is het wachten op het startsein van MGM. De casting kan daarna pas beginnen.
* Sam Claflin is in de vierde Pirates-film gecast als Philip, een jonge missionaris die flinke invloed heeft op de avonturen van Jack Sparrow.
* 'Machete', ooit begonnen als neptrailer, heeft een releasedatum gekregen. Danny Trejo heeft een heuse sterrencast om zich heen verzameld.
* Producent Jon Landau over het succes van 'Avatar' en de vraag of er nou wel of geen vervolg in de pijpleiding zit.
* Kirsten Dunst doet mee aan 'Melancholia', de sci-fi rampenfilm van Lars von Trier. Ook met Charlotte Gainsbourg en Kiefer Sutherland.
* Joss Whedon regisseert 'The Avengers' en (her-)schrijft ook meteen even het script voor 'Captain America'.
* Brad Pitt laat zich (kort) uit over 'Tree of Life', geregisseerd door Terrence Malick, en die waarschijnlijk op de volgende editie van Cannes te zien is.
* 'The Man from U.N.C.L.E.', de spionageserie uit de jaren zestig, krijgt een filmversie. Max Borenstein schrijft het script.
* Rachel Weisz speelt Jackie Kennedy in een biopic, geregisseerd door Darren Aronofsky.
* Chris Pine speelt Jack Ryan in 'Moscow', de nieuwe reboot van de reeks die zich op de begindagen van Ryans carrière concentreert.

Tv-series:
* Grote spoilers over de (voorlopig?) laatste aflevering van 'South Park' en of de cliffhangers zullen worden opgelost.
* Na jaren van prequels en series tussen de bestaande filmafleveringen in: komt er een 'Star Wars'-tv-serie die zich afspeelt ná 'Return of the Jedi'?
* 'Smallville', dat onlangs werd verlengd met een tiende (!) seizoen, heeft zijn laagste kijkcijfers ooit behaald. Hopelijk hebben ze het contract al binnen…
* Michelle Forbes en Billy Campbell zijn toegevoegd aan de cast van 'The Killing', een nieuwe serie die draait om de moord op een jong meisje.
* Er zijn 13 afleveringen besteld van 'Law and Order: Los Angeles', de nieuwste spin-off in de bekende franchise.
* 'Treme', van de makers van 'The Wire', heeft twee dagen na zijn eerste aflevering al bevestigd gekregen van een tweede seizoen.

Muziek:
* Ozzy Osbourne brengt op 14 juni zijn nieuwe plaat uit, getiteld 'Scream', gevolgd door een anderhalf jaar durende wereldtournee.
* Blur is eenmalig weer bij elkaar gekomen en heeft speciaal voor Record Store Day een nieuwe single opgenomen: 'Fool's Day'.
* De 3FM Awards zijn uitgereikt: Caro Emerald, Anouk en Kane gingen elk met twee onderscheidingen naar huis.
* 'Plundered My Soul', een verloren track van de Rolling Stones uit 1972, is pardoes weer boven water gekomen.
* De laatste namen voor Pinkpop zijn bekendgemaakt. Het festival vindt dit jaar van 28 tot en met 30 mei plaats. Pinkpop Classic is op 14 augustus. Dan kan Lowlands natuurlijk niet achterblijven
* John Frusciante is in een opiniepeiling door de BBC uitgeroepen tot beste gitarist van de afgelopen dertig jaar.
* Supergrass gaat na 17 jaar britpop en andere muzikale leukigheidjes uit elkaar. In juni volgt nog wel een Europese tournee.
* Op 12 mei kun je op tien locaties in Rotterdam deelnemen aan de Popquiz Marathon.
* Outkast zou zowaar begonnen zijn aan een nieuw album. De breuk is blijkbaar weer gelijmd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!