zaterdag 6 februari 2010

Attorama nieuwsbulletin

Terug van weggeweest: het Attorama nieuwsbulletin met nieuwtjes uit de wereld van film, televisie en muziek. Ik heb er zelfs maar een apart blog-label van gemaakt; dat maakt het terugzoeken wat gemakkelijker. Nu zoek ik nog een vrijwilliger die met terugwerkende kracht de vorige nieuwsbulletins van dat label wil voorzien...

Wat was er, behalve de Oscar-nominaties, nog meer in het nieuws deze week?

Films:
* De Superbowl-trailers van 'Robin Hood' en 'The Last Airbender'.
* Michael Bay wil met 'Transformers 3' graag inspelen op de 3D-rage, maar het is nog maar de vraag of de CGI daar op tijd klaar voor is.
* De vierde film uit de Bourne-reeks wordt mogelijk een prequel, aldus Matt Damon. Eerder stapte regisseur Paul Greengrass al op.
* Pierce Brosnan gelooft nog steeds in een vervolg op 'The Thomas Crown Affair' en heeft inmiddels een vierde versie van het script binnen.
* Johnny Depp regisseert een documentaire over Keith Richards, een belangrijke inspiratiebron voor kapitein Jack Sparrow.
* Logan Lerman, ster uit de 'Percy Jackson'-reeks, is naar verluidt in de running voor de titelrol in de Spiderman-reboot.
* De reeks houdt maar niet op: er is een vijfde deel gepland van 'The Fast and the Furious'.
* De zonderlinge, maar altijd uitstekende Terence Malick heeft voor zijn nieuwe, nog titelloze film onder andere Christian Bale, Javier Bardem, Rachel McAdams weten te strikken.
* Joe Johnston wil binnen een paar weken zijn definitieve keuze gemaakt hebben voor de titelrol van 'Captain America'. De opnames moeten in juni beginnen.

Tv-series:
* Emily Rose speelt de hoofdrol in 'Haven', een nieuwe serie gebaseerd op werk van Stephen King.
* Sarah Chalke, voorheen van 'Scrubs', is de nieuwe komedie gecast in 'Freshmen', van de makers van 'How I Met Your Mother'.
* Een promo van het zesde (en laatste) seizoen van 'Lost' en producenten Damon Lindelof en Carlton Cuse beantwoorden vragen over de seizoenspremière.

Muziek:
* Snow Patrol staat op 31 mei in de Heineken Music Hall. Ook Jack Johnson en Crowded House brengen de komende maanden een bezoek.
* Beyoncé is de grote winnares geworden bij de Grammy’s. Ook Taylor Swift en Lady Gaga vielen in de prijzen.
* Tijdens een concert van The Prodigy is een 24-jarige fan gewond geraakt.
* Na vijf jaar komt er wellicht een nieuw Garbage-album, aldus de tweets van Shirley Manson.
* De Red Hot Chili Peppers hebben voor het eerst opgetreden met gitarist Josh Klinghoffer, die de opgestapte John Frusciante vervangt.
* Mary J. Blige heb ik hoog zitten, maar haar besluit om 'Stairway to Heaven' te coveren is natuurlijk eersteklas heiligschennis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!