zaterdag 12 december 2009

Lisa logeren (1)


10.15 uur. De ouders van ons petekind laten weten dat ze onderweg zijn, terwijl wij nog bij de Albert Heijn staan om onze wekelijkse boodschappen in te slaan.
10.30 uur. Ons logeetje arriveert, samen met haar ouders en een wagonlading aan baby- en dreumesspullen.
11.45 uur. Lisa's ouders vertrekken, wat tot flinke tranen leidt bij ons logeetje.
12.00 uur. Boterhammetje gegeten – dat wil zeggen, vooral de worst die erop lag – en even een tukje doen in onze slaapkamer.
13.15 uur. Lisa wordt wakker – en ontdekt dat haar ouders er niet zijn. Dat zorgt (opnieuw) voor een paar traantjes. Eerste luier verschoond.

13.45 uur. Kijkje nemen op de kinderboerderij bij ons in de buurt. Lisa vermaakt zich opperbest tussen de kleine beestjes en de andere kindertjes. We maken twee keer aanstalten om weg te gaan, maar Lisa wil blijven.
15.00 uur. We zijn weer thuis.
15.30 uur. Tweede luier verschoond.
15.45 uur. Een beetje huilen. Gaat over wanneer Lisa haar eigen speen pakt en zelf in haar mond stopt. Boekje voorlezen.
16.20 uur. Het aan- en uitknopje van de televisie is erg interessant. Gelukkig staat er geen stroom op.
16.50 uur. 'Het eerste kerstverhaal' vindt gretig aftrek. Onze eigen boeken ook. Helaas is Lisa het niet eens met onze boekenkastindeling. Zodoende staat Harry Mulisch nu aan de ene kant naast Jamie Oliver en aan de andere kant naast de Top 40.

17.30 uur. Avondeten. Bruine boterham met kaas gaat er wel in, al wordt eerst de kaas naar binnen gewerkt en daarna volgen de stukjes brood. Lisa weigert uit de stoel getild te worden tot ze haar toetje gekregen heeft, een stukje banaan.
18.45 uur. Derde luier verschoond. Vader en moeder bellen. Ze missen Lisa ontzettend, maar gaan toch lekker even met zijn tweeën uit eten.
19.00 uur. Naar bed. Na enkele minuten geeft ze geen kik meer. Hopelijk blijft dat de rest van de nacht zo.

19.20 uur. Te vroeg gejuicht. Een tweede poging levert meer succes op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!