maandag 12 oktober 2009

Uitgeleend

DSB gaat waarschijnlijk failliet. Het financiële imperium van Dirk Scheringa – drie maal raden waar de afkorting DSB voor staat – staat op omvallen. Ik kan er niet al te rouwig om zijn. Hopelijk zijn we voortaan verlost van al die vreselijke reclamespotjes die het lenen van geld promoten – en die er grotendeels voor gezorgd hebben dat veel Nederlanders zich in de schulden hebben gestoken zonder een al te reële kans dat ze die schulden weer kunnen aflossen.

Ik heb altijd van huis uit meegekregen dat je niet onnodig geld moet lenen, dat je moet werken voor je geld en dat je moet sparen voor grote uitgaven. De spotjes van DSB, Lenen.nl, Frisia et cetera presenteren het lenen van geld echter als zinnig, verstandig en dat je gek bent als je het niet doet. Dat je maandlasten dermate toenemen dat je geen geld meer overhoudt voor de boodschappen of voor het lesgeld van je kinderen, vermelden de reclames vreemd genoeg niet.

1 opmerking:

  1. Ik ben het hier helemaal mee eens. Je kunt toch geen geld uitgeven wat je niet hebt? Zo, ben ik tenminste ook opgevoed. Als je ergens het geld niet voor hebt, jammer dan, maar dan ga je er eerst maar even voor sparen.

    Mrs Attorama

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie op dit bericht achter!