woensdag 16 september 2009

Du mos sollicitere

Gisteravond met de trainees uit eten geweest bij Kwiezien. (Een aanrader, met bijzondere gerechten, prikkelende combinaties van ingrediĆ«nten en een gerechtenvolgorde die je geheel zelf kunt bepalen.) Onderwerp van gesprek – een van de vele – was de toekomst van onze groep na het traineeprogramma. Onze voorgangers zijn bezig met hun afscheidsvoorbereidingen, maar blijken niet allemaal even gemakkelijk een baan binnen de gemeente te kunnen vinden.

Binnengehaald worden als 'veelbelovend talent', twee jaar werken op verschillende plekken binnen de gemeente, een contractverlenging van een jaar – en dan alsnog als een gek moeten solliciteren om in dienst te mogen blijven. Dat vind ik toch een beetje een anticlimax. Het programma is juist bedoeld om jonge hoogopgeleiden binnen te halen. Misschien is onze groep over een halfjaar een ander lot beschoren, maar ik ga er alvast vanuit dat ook wij de nodige brieven zullen moeten schrijven.

1 opmerking:

  1. Rob, dat heb je mooi verwoord. Ik (als voorganger) merk inderdaad dat het nog niet zo vanzelfsprekend is om een passende plek te vinden. Het traineeship is nog steeds niet bij iedere ambtenaar volledig bekend, en daarmee worden trainees nogal eens onderschat, is mijn ervaring. Op het gebied van inschaling en werkervaring is nogal eens wat overtuigingskracht vereist. Maar: die uitdaging is ook wel weer mooi. Bewijs maar eens dat je beter bent dan een andere (niet-trainee)kandidaat.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie op dit bericht achter!