maandag 20 juli 2009

Whoopi


Whoopi is er niet meer. Vrijdag hebben we wat informatie ingewonnen bij een gespecialiseerde kliniek in Gouda. Die vertelde ons allereerst dat gezien de locatie van de (waarschijnlijke) tumor er slechts een zeer kleine kans op een geslaagde behandeling was. Ten tweede zou de behandeling, die eigenlijk gewoon een vorm van chemotherapie is, een jaar gaan duren.

Dat wilden we Whoopi niet aandoen: een jaar lang een pijnlijke behandeling ondergaan, zonder zekerheid van slagen. Achteraf gezien waren er wel kleine signalen, zoals de snelle ademhaling en het vreemde 'kuchen'. Ook kwamen de brokjes die we Whoopi gaven, er vanaf vrijdagmorgen even snel weer uit. Om te voorkomen dat het erger zou worden, hebben we gekozen voor een humane oplossing.

Met een leeftijd van twaalf hadden we ons erop ingesteld dat we hooguit een paar jaar van Whoopi als huisdier konden genieten. Dat het uiteindelijk maar een paar weken is geworden, is een bittere teleurstelling. Mrs Attorama en ik hadden het er al een tijdje over gehad om een kat te nemen. Ons huishouden was er inmiddels op afgestemd. Nu hebben we na amper een paar weken al afscheid moeten nemen. Vaarwel, rust zacht.

1 opmerking:

Laat een reactie op dit bericht achter!