zaterdag 16 mei 2009

Verjonging

Na een korte onderbreking is 'Dancing with the Stars' terug op de Nederlandse televisie. Sinds de vorige editie heeft het programma een aantal ingrijpende wijzigingen ondergaan. In het kader van de verjonging zijn er nieuwe presentatoren, een nieuwe jury, nieuwe profdansers en zelfs een nieuw decor. Ook is de freestyle voortaan niet langer voorbehouden aan de finale, maar mag te pas en te onpas worden gebruikt in de dansen.

De keuze om freestyle voortaan overal toe te laten, zal ongetwijfeld bedoeld zijn om een jonger publiek aan te spreken. Liefhebbers van stijldansen – waaronder ikzelf – zal het echter een doorn in het oog zijn dat bepaalde technieken onder het tapijt kunnen worden geschoven onder het motto van freestyle. Ach, laten we nog een paar afleveringen afwachten.

Het nieuwe presentatieduo Beau van Erven Dorens en Lieke van Lexmond is een wisselvallige keuze. (Hoewel dat bij Ron Brandsteder en Sylvana Simons eigenlijk ook al zo was.) Van Erven Dorens weet met zijn ironische manier van presenteren een leuke draai te geven aan de opmerkingen van de jury, terwijl Van Lexmond vooral op de zenuwen werkt en de kijker eerder vermoeit dan vermaakt.

Met de verjonging van het programma vreesde ik voor het voortbestaan van de deelname van Ursul de Geer, Mari van de Ven en Manon Thomas aan het programma. Het was dan ook uiterst verrassend om te zien wie er uiteindelijk de eerste show moest verlaten. Op basis van de eerste show voorspel ik dat Jamai Loman, Nathalie Makoma en Nicolette van Dam het ver zullen schoppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!