zaterdag 4 april 2009

Kennedy Space Center


Op slechts tien mijl van ons motel ligt het Kennedy Space Center. Vreemd genoeg moet je eerst door/langs een natuurreservaat rijden om er te komen – pas op voor overstekende schildpadden. Aan de andere kant: wie wil er nu vlakbij een lanceerbasis wonen?
* We hebben uitgebreide rondleidingen gevolgd over de lanceerbasis, de ziekelijke grote assemblageloods, het internationaal ruimtestation ISS en de geschiedenis van de Apollo-missies. In een voor Amerikanen onkarakteristieke presentatie werd toegegeven dat ze in de space-race in eerste instantie door de Russen flink op achterstand werden gezet.
* De schaalgrootte van de ruimtevaart is haast onrealistisch. De afmetingen zijn ziekelijk. Gebouwen waar met gemak het Vrijheidsbeeld in past, zijn geen uitzondering.

* 's Middags zijn we naar Orlando gereden, ongeveer een uurtje rijden vanaf het Kennedy Space Center. Of eigenlijk naar Kissimmee, een voorstadje van Orlando. Onderweg zorgden de tolpoortjes nog voor de meeste vertraging, waarbij bleek dat Nederlanders en Amerikanen ongeveer even slecht in invoegen zijn.
* Het hotel is het meest luxe tot nu toe. Het ligt langs een drukke weg, maar is bijzonder goed geïsoleerd. Vanuit de hotelkamer kunnen we het vuurwerk van Disney World zien. Het hotel draait zo te zien puur op Disney-gasten.

Observaties:
* Amerikanen schuiven gerust bij wildvreemden aan voor de lunch en maken daar een gezellig, zij het oppervlakkig praatje mee.
* Het Amerikaans patriottisme viert hoogtij bij de NASA. Zelfs bij internationale samenwerkingen staat de Amerikaanse vlag te wapperen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!