woensdag 29 april 2009

Defiance

Het eerste filmbezoek sinds we terug zijn: 'Defiance'. Het bijzondere, op ware feiten gebaseerde verhaal van de joodse Bielski-partizanen die jaren wisten te overleven in de bossen van Wit-Rusland en een guerrilla voerden tegen de nazi's. Geen heroïsche strijd tegen de Duitse bezetter, maar simpelweg een strijd om te overleven.

De cast van 'Defiance' is uitstekend. Daniel Craig, voor wie de opnames plaatsvonden tussen zijn twee Bond-avonturen, weet met gemak het imago van de een van de meest iconische filmrollen ter wereld van zich af te schudden. Liev Schreiber, een uitzonderlijk acteur die meer, betere en grotere rollen verdient dan hij doorgaans in Hollywood krijgt, weet zijn personage te voorzien van een bevlogenheid en een gretigheid zonder te vervallen in de clichés die bij zo’n rol op de loer liggen. Jamie Bell, amper 21 toen hij aan zijn rol begon, laat andermaal zien dat hij tot de beste acteurs van zijn generatie behoort.

De enige kritiek die op 'Defiance' te geven valt, heeft eigenlijk niets met de film zelf te maken, maar met de historische werkelijkheid. Hier en daar zijn belangrijke passages uit de geschiedenis geschrapt, sommige elementen toegevoegd en bepaalde gruwelijkheden worden slechts kort aangestipt. Dat doet echter niets af aan de uitstekende kwaliteit van 'Defiance'.

Nieuwe trailers:
* Appaloosa (release op 7 mei). Ed Harris, Viggo Mortensen en Jeremy Irons in een western, geregisseerd door Harris zelf.
* SM Rechter (release op 4 juni). Het waargebeurde verhaal van iemand die recht spreekt en er opvallende seksuele escapades op nahoudt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!