zaterdag 7 maart 2009

Watchmen

Vandaag een bezoek gebracht aan 'Watchmen', de verfilming van de in stripkringen haast legendarische reeks van Alan Moore en David Gibbons. Al meer dan twintig jaar wachten comic-fans op deze verfilming, nadat eerdere regisseurs afhaakten en het verhaal onverfilmbaar noemden. De verwachtingen waren dus hooggespannen, maar deze worden gelukkig ingelost.

'Watchmen', gesitueerd in de jaren tachtig, schetst een beeld hoe de wereld veranderd zou zijn bij het bestaan van superhelden. Dat wil zeggen: gemaskerde mensen die het recht in eigen hand nemen. Gewone mensen die er ook maar het beste van proberen te maken, die menselijke fouten maken en die zich meer door emoties laten leiden dan door de grenzen van de wet.

Regisseur Zack Snyder heeft nagenoeg dezelfde werkwijze gekozen als bij '300' en besloten van de film een levend stripverhaal te maken. Die keuze pakt schitterend uit in 'Watchmen': je voelt de strip gewoon tot leven komen. Inzoomen op details, lange shots, mooi ingekaderde beelden, contrasterend kleurgebruik: 'Watchmen' is een genot voor het oog.

Mogelijke kritiek op de film is dat het verhaal wellicht wat archaïsch aandoet voor wie onbekend is met de strip en dat het hier en daar wel erg bloederig is. Hoewel dat voor de gemiddelde bioscoopbezoeker van vandaag ook wel weer zal meevallen…

Nieuwe trailers:
* X-Men Origins: Wolverine (release op 30 april). De oorsprong van het populaire X-Men personage, met Hugh Jackman in de hoofdrol. Ook met Liev Schreiber en Ryan Reynolds.
* The Uninvited (release op 16 april). Kwade geesten in huis of een boze stiefmoeder? Of misschien allebei?
* Knowing (release op 9 april). Nicholas Cage probeert rampen te voorkomen die hij volgens een bepaald patroon ziet aankomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!