zaterdag 21 februari 2009

Slumdog Millionaire

Vanmiddag in Path̩ De Kuip 'Slumdog Millionaire' gezien, de film die bovenaan de lijstjes van critici prijkt de afgelopen tijd. Een gevaarlijke outsider voor de Oscars, die wel eens de prijzen voor de neus van 'Benjamin Button' zou kunnen wegkapen. Mijn conclusie: een goede, visueel ongelooflijk verzorgde film Рmaar een Oscarkandidaat?

De jonge Jamal is opgegroeid in de sloppenwijken van Mumbai en weet het tot ieders verbazing ongelooflijk ver te schoppen in de Indiase variant van 'Weekend Miljonairs'. Regisseur Danny Boyle doet zijn verhaal op een razende manier uit de doeken en schiet van hot naar her – zo lijkt het op het eerste gezicht althans.

'Slumdog Millionaire' kent drie verhaallijnen: Jamals vorderingen in de spelshow, flashbacks naar zijn verleden en de politie die hem ondervraagt. Deze drieling wordt de hele film vastgehouden en opvallend traditioneel afgehandeld, zeker voor een film die bejubeld wordt als een experimentele manier van vertellen.

Het kleurgebruik in de film verdient een bijzondere aanbeveling. Alles, van de meest schrijnende armoede tot de grootste glitter en glamour, wordt ongelooflijk mooi in beeld gebracht. De kleuren knallen werkelijk van het scherm. Alleen al voor de cinematografie is deze film dus de moeite waard, maar het verhaal wordt redelijk standaard uitgevoerd.

Nieuwe trailers:
* The International (release op 16 april). Thriller met Clive Owen en Naomi Watts, die in gevecht gaan tegen een 'evil corporation'.
* Watchmen (release op 5 maart). De langverwachte verfilming van een van de meest bekroonde strips aller tijden.
* The Reader (release op 2 april). Bekroond drama met Ralph Fiennes en Kate Winslet over hoe de Duitse bevolking met het naziverleden omgaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!