zaterdag 10 januari 2009

Righteous Kill

Het eerste filmbezoek van dit jaar: 'Righteous Kill'. De eerste film sinds 'Heat' – een van mijn favorieten – waarin Al Pacino en Robert De Niro samen te zien zijn. Jammer genoeg viel 'Righteous Kill' een beetje tegen: een goede thriller, maar niets bijzonders. Er is een keur aan goede acteurs aanwezig – met uitzondering van 50 Cent natuurlijk – maar de film stijgt nergens boven de middelmaat uit.

Pacino en De Niro spelen twee rechercheurs bij het politiekorps van New York. Wanneer verdachten van hun oude zaken die door een gerechtelijke dwaling niet veroordeeld zijn vermoord worden, valt al snel de verdenking dat de dader binnen de politie gezocht moet worden. Een aardige formule, al zal menigeen de plottwist op het einde van verre zien aankomen.

Laat ik duidelijk zijn: 'Righteous Kill' is geen slechte film. Het is een degelijke, onderhoudende thriller. Van een film waarin Al Pacino en Robert De Niro de hoofdrollen spelen, heb je echter hoge verwachtingen, die in dit geval niet worden ingelost. Ik denk dat de film met andere hoofdrolspelers net zo goed geweest zou zijn, wat iets zegt over de mate waarin de kwaliteiten van Pacino en De Niro worden benut.

Nieuwe trailers:
* Public Enemy Nr 1 (release op 19 februari). Het levensverhaal van de Franse gangster Jacques Mesrine, met een hoofdrol van Vincent Cassel.
* Transporter 3 (releasedatum onbekend). Jason Statham op herhaling, in een trailer waar nauwelijks een verhaal te vinden is.

1 opmerking:

  1. Tja, ik zag het eigenlijk niet zo snel aankomen. Hmm, ligt dat nou aan jouw snelle brein of....

    xxx Mrs Attorama

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie op dit bericht achter!