donderdag 6 november 2008

Burn after Reading

Gisteravond in Cinerama 'Burn after Reading' gezien, de nieuwste film van de gebroeders Coen. Een bijzonder melige spionagekomedie met onder andere George Clooney, John Malkovich en Brad Pitt. Een totaal andere filmbeleving dan hun voorgaande project, 'No Country for Old Men'. Oorspronkelijk zouden we naar 'Entre les murs' gaan, maar die bleek slechts in een speciale voorpremière (op uitnodiging) te draaien.

De plot van 'Burn after Reading' draait om CIA-man Osbourne Cox, gespeeld door John Malkovich, die door zijn werkgever aan de kant gezet wordt. Als wraak en om aan geld te komen besluit Cox zijn memoires te schrijven. Toevalligerwijs komen deze memoires in handen van de niet bijster snuggere fitnessinstructeurs Brad Pitt en Frances McDormand, die op hun beurt proberen om Cox te chanteren.

Dan is er ook nog iets met overspel, scheidingen, internet-dates, plastische chirurgie, onbeantwoorde liefde, de Russen, George Clooney en Tilda Swinton. Het verhaal van 'Burn after Reading' is meligheid op zijn best. Ongelooflijke onzin, maar wel vermakelijke onzin. Niet geschikt voor mensen in een ernstige bui of met een al te serieus karakter. Misschien niet van dezelfde klassieke status als 'No Country for Old Men', maar zeker met zijn eigen charme.

Nieuwe trailers:
The Black Balloon (release op 30 oktober). Bekroond Australisch drama met Toni Colette. De autistische zoon Charlie trekt een zware wissel op het gezinsleven. Zou al moeten draaien, maar helaas niet bij een bioscoop bij mij in de buurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!