zondag 21 september 2008

Silves



Een bezoek gebracht aan Silves. Ten tijde van de Moorse heerschappij was dat de hoofdstad van de Algarve. Er staat tegenwoordig nog een mooie burcht in het centrum van de stad en overal zie je een fascinerende mix van christelijke en Moorse invloeden. Verder is er in deze voormalige hoofdstad weinig te zien.

De middag hebben we doorgebracht op het strand van Lagos. Lekker rustig, zo in het naseizoen. Een mooi strand, fraaie kustlijn en niet al te druk. Kleine visjes – het leken wel een soort sardientjes – zorgden er voor dat je nog moest oppassen wanneer je de zee in liep. Niet dat ze nou gevaarlijk waren, maar het zou toch doodzonde zijn als je er op eentje was gaan staan.
De dag afgesloten met een bezoek aan Sint Vincent, het meest zuidwestelijke punt van Portugal en daarmee van heel Europa. Vóór de grote ontdekkingsreizen dacht men dat dit het letterlijke einde van de wereld was. Tegenwoordig zie je vooral druk fotograferende toeristen die de "laatste braadworst voor Amerika" naar binnen werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!