vrijdag 22 augustus 2008

Nostalgie

Vandaag eindelijk weer eens naar de film geweest, naar 'The X-Files: I Want to Believe'. Een ouderwets gemaakte, degelijk opgebouwde thriller, die erg mooi in beeld is gebracht. De tweede film die gebaseerd is op de gelijknamige tv-serie van Chris Carter, die deze film ook regisseerde. Een nostalgietrip voor iedereen die liefhebber was van de serie, maar veel nieuwe fans zal deze tweede film niet opleveren.

Ik ben opgegroeid met 'The X-Files'. Wekelijks zat ik aan de buis gekluisterd om de verrichtingen van Mulder en Scully (en later Doggett en Reyes) te zien. Op een gegeven moment keek ik alle afleveringen twee keer; zowel bij de BBC als op de Nederlandse tv. Ik heb mij dan ook uitstekend vermaakt bij de film. Het was gewoon heerlijk om Mulder en Scully weer in actie te zien. Voor niet-fans zal het echter niet meer dan een aardige thriller zijn.

'The X-Files: I Want to Believe' is een op zich staand verhaal en kan uitstekend los van de serie gezien worden. Je hoeft je dus niet, in tegenstelling tot de eerste film, te verdiepen in de uitgebreide mythologie van de tv-serie. Het is een rechttoe, rechtaan thriller die uitstekend wordt opgebouwd – maar wel geheel volgens het boekje. Voor een modern filmpubliek, dat de laatste jaren verwend is met de ene plottwist na de andere, zal de film wellicht wat saai en eentonig aandoen.

Nieuwe trailers:
* Mirrors (release op 18 september). Kiefer Sutherland in een horrorfilm over een huis waarin het spookt en de spiegels nare beelden laten zien.
* Babylon A.D. (release op 25 september). Vin Diesel als beroepsmoordenaar die iemand veilig naar de Verenigde Staten moet vervoeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!