woensdag 23 juli 2008

Sneak: Wall-E

Gisteravond weer naar de sneak geweest. We kregen 'Wall-E' voorgeschoteld, de nieuwste animatiefilm van Pixar. Zo’n anderhalve week voor de rest van het land, aangezien hij op 30 juli officieel in première gaat. Een schattige, vertederende film, die vooral voor het eerste uur veel lof en een speciale vermelding verdient.

'Wall-E' speelt zich zo’n 800 jaar in de toekomst af. De Aarde is verlaten en het is de taak van robots, waarvan Wall-E het laatst functionerende exemplaar is, om de boel op te ruimen en de planeet weer bewoonbaar te maken. Op dat moment krijgt Wall-E een bijzondere bezoeker…

Met name het eerste uur van 'Wall-E' is bijzonder: er wordt niet of nauwelijks gesproken, er is niet of nauwelijks een plot, maar toch weet de film ontzettend te boeien. De tweede helft van de film is meer standaard van opbouw en opzet, maar dit wordt gelukkig enigszins gecompenseerd door een vleugje maatschappijkritiek.

Zoals altijd bij Pixar-films kregen we een voorfilmpje, 'Presto', over een goochelaar die zijn optreden gedwarsboomd ziet door het konijn dat hij uit zijn hoge hoed tovert.

Nieuwe trailers:
* Midnight Meat Train (release op 21 augustus). Kruising tussen horror en 'Blow-Up': een fotograaf ontdekt bloederige zaakjes in de metro.
* Tropic Thunder (release op 25 september). Ben Stiller regisseert zichzelf, Jack Black en Robert Downey Jr. in een komedie over acteurs die in een echte oorlog terechtkomen.
* Madagascar: Escape 2 Africa (release op 3 december). Animatievervolg, inclusief de pinguïns en de maki’s uit deel 1, dat grote kans maakt om de kersthit van dit jaar te worden.
* Bolt (release op 11 februari). Een wel erg vroege trailer van Disney’s nieuwe animatie, over een tv-hond die het probeert te redden in de echte wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!