zaterdag 12 juli 2008

Prince Caspian

Gisteravond in Pathé De Kuip 'The Chronicles of Narnia: Prince Caspian' gezien. De tweede film uit de Narnia-reeks en een verbetering ten opzichte van het eerste deel, maar helaas nog niet goed genoeg. De toon is grimmiger, de actie is meer militair dan magisch van aard en het gaat meer om persoonlijke keuzes, dus de potentie is duidelijk aanwezig. Helaas kiest de film veel te vaak voor de gemakkelijke uitweg.

Ter voorbereiding deze week nog eens 'The Lion, The Witch and the Wardrobe' gekeken. Ik heb ook ooit nog eens de eerste vier boeken van de Narnia-reeks gelezen, al is dat niet meer recent genoeg om te weten of het om getrouwe verfilmingen gaat. Mijn indruk was dezelfde als drie jaar geleden in de bioscoop: weinig bijzondere, kinderachtige fantasy. Dat terwijl de boekenreeks zo geschreven is dat deze zowel voor kinderen als volwassenen te genieten is.

Diezelfde kindvriendelijke benadering geldt helaas ook voor 'Prince Caspian'. De film staat bol van de zwaardgevechten en de veldslagen, maar nergens vloeit een druppeltje bloed. Beste mensen, een kindvriendelijke veldslag bestaat niet! De deelnemers verworden tot niet meer dan pionnetjes, houten poppetjes van wie het leven niets waard is. De grote veldslagen zien er indrukwekkend uit – de CGI is sowieso schitterend verzorgd in deze film, dat moet gezegd – maar helaas eindigen deze zonder uitzondering met een zogenaamde 'magic bullet' in plaats van met een tactische, bevochten overwinning.

De Narnia-reeks is op de goede weg, maar er moet nog een flinke slag gemaakt worden.

Nieuwe trailers
* Wild Child (release op 14 augustus). Amerikaans tienermeisje moet het zien te rooien op een Engelse kostschool. De trailer ontlokte maar weinig reacties in de zaal.
* De brief voor de koning (release op 16 juli). De langverwachte verfilming van het boek van Tonke Dragt. Een bijzonder professionele trailer, zeker naar Nederlandse standaarden.
* The Forbidden Kingdom (release op 28 augustus). Jackie Chan en Jet Li bundelen hun krachten in Aziatische, maar Engelstalige actiefilm.
* Wall-E (release op 30 juli). De nieuwste Pixar-creatie: een vertederend, schattig aandoend robotje dat de taak heeft een verlaten planeet, de Aarde, op te ruimen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!