zondag 1 juni 2008

Leatherheads

Vanmiddag in een werkelijk uitgestorven Pathé De Kuip naar 'Leatherheads' geweest, een moderne screwball-komedie ten tijde van de opkomst van American football in de jaren twintig. Met en van George Clooney, Renée Zellweger en John Krasinski. Conclusie: een heerlijke film die één grote hommage is. Of zoals Clooney het zelf onlangs zelf zei in een interview met FilmValley: knap jatwerk.

Coach Jimmy 'Dodge' Connolly (Clooney) probeert zijn football-team tot grotere hoogten op te stuwen en huurt daarvoor de jonge sterspeler Carter 'Bullet' Rutherford’ (Krasinski) in. Terwijl Bullet zijn team de gehoopte successen bezorgt, stelt journaliste Lexie Littleton (Zellweger) een onderzoek in naar het oorlogsverleden van Bullet. De verhoudingen worden nog meer op scherp gezet als zowel Dodge als Bullet romantische interesse beginnen te tonen in Lexie.

De decors, de cinematografie, het spel tussen Lexie en Dodge, de magistrale muziek van Randy Newman; alles ademt de sfeer van de jaren twintig uit. 'Leatherheads' weet daarmee een mooie balans te vinden tussen vertrouwdheid en authenticiteit. Kortom: een heerlijke filmervaring!

Nieuwe trailers:
* Forgetting Sarah Marshall (release op 3 juli). Jason Segel probeert zijn ex te vergeten. Voor de liefhebbers van 'Knocked Up' en 'The 40-Year-Old Virgin'. Zal dus wel niet aan mij besteed zijn.
* Then She Found Me (release op 3 juli). Romantische komedie op leeftijd. Het regiedebuut van Helen Hunt, die ook de hoofdrol speelt. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Elinor Lipman.
* Hoe overleef ik… mezelf? (release op 25 juni). Nederlandse film naar de boeken van Francine Oomen over een Brabants meisje dat naar Groningen verhuist en erg moet wennen aan de nieuwe situatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!